Ανάπτυξη μεθόδου για την επανάχρηση-ανάπλαση κτιρίων και εκτάσεων σε αστικούς χώρους μέσα από μελέτη της ευρωπαϊκής εμπειρίας

Νικολία-Σπυριδούλα Μυωφά

Βασικό προβληματισμό της παρούσας διπλωματικής αποτελεί η εύρεση μιας κατάλληλης μεθόδου για την επανάχρηση-ανάπλαση κτιρίων ή εκτάσεων σε αστικούς χώρους μέσα από τη μελέτη της ευρωπαϊκής εμπειρίας. Ωστόσο η έμφαση δίνεται κυρίως στην ανάπλαση που ως διαδικασία περιλαμβάνει και την επανάχρηση. Η ανάπλαση αφορά την αναμόρφωση μιας πόλης, μιας γειτονιάς αλλά και την επαναξιοποίηση παλιών κτιρίων. Η επανάχρηση αποτελεί μία από τις έννοιες (είναι η πιο σύγχρονη) που προσδιορίζουν την ανάπλαση και αφορά κυρίως την αξιοποίηση υφιστάμενων κτιρίων.

Διαβάστε το άρθρο σε μορφή PDF

3 σχόλια στο “Ανάπτυξη μεθόδου για την επανάχρηση-ανάπλαση κτιρίων και εκτάσεων σε αστικούς χώρους μέσα από μελέτη της ευρωπαϊκής εμπειρίας”

  1. Great post. I was checking continuously this weblog and I’m inspired! Extremely helpful info specifically the remaining part 🙂 I maintain such info much. I used to be seeking this certain info for a long time. Thanks and best of luck.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.